Pelit, jotka auttavat sinua pitämään yhteyttä sisäiseen lapseesi

Piljardit

Sisäinen lapsemme on osa itseämme, joka on ollut läsnä hedelmöityksestämme lähtien, kohdun kautta ja kaikki kehitysvuodet sen jälkeen, kun olimme nuoria ja kehittyneet helläksi itseksi: vauva, vauva, taapero, pieni lapsi ja yläkouluvuosi.

Sisäinen lapsi voi usein muistaa hyviä kokemuksia sekä lapsuuden pelkoja, traumoja, laiminlyöntejä tai merkittäviä menetyksiä. Voi olla vaikea määrittää tarkkaa tapahtumaa, joka vetää meitä, mutta voimme alkaa havaita sisäiset kuviomme, jotka ovat jättäneet meihin alitajuisia “leivänmurujälkiä”, kun alamme tutkia sisäistä maailmaamme.

Saatat huomata, että koet pelkoa, perfektionismia, ahdistusta tai vältät tiettyjä ihmisiä, paikkoja tai kokemuksia. Nämä ovat kaikki tapoja, joilla sisäinen lapsesi yrittää tuntea olonsa turvalliseksi. Kun sisäinen lapsi johtaa esitystä, se valitsee käyttäytymismalleja, valintoja ja ajatuksia tiedostamattomien uskomusten tai menneisyyden muistojen perusteella ja sen perusteella, mitä sisäinen minä tarvitsee tunteakseen olonsa turvalliseksi.

Usein sisäisellä lapsella ei ole pääsyä aikuisen “minän” todellisuuteen, eikä hän välttämättä tiedä kuinka elämä on nyt erilaista tai miten asiat ovat muuttuneet. Lapsuuden tunnehaavat voivat saada sinut tuntemaan, että kävelisit paljon tiiliä selässäsi.

Jos sisäinen lapsesi kävelee ympäriinsä 50 kilon kivun kanssa, saatat tuntea, että kannat maailman painoa harteillasi. Jos sisäinen lapsesi eli epävakauden, epävarmuuden tai vaaratilanteessa, se voi estää sinua tekemästä muutoksia. Saatat huomata pelottavan osan, pelkäät kokeilla uusia asioita, mutta jos haluat jatkaa elämääsi, tunnet todennäköisesti itsesi repeytyneeksi.

Muistipeli

Muistipeli on yleinen lasten peli, jota pelataan korttisarjalla. Korttien toisella puolella on kuva ja jokainen kuva näkyy kahdessa kortissa. Peli alkaa kaikilla korteilla kuvapuoli alaspäin ja pelaajat kääntävät vuorotellen kaksi korttia. Jos kahdella kortilla on sama kuva, he pitävät kortit, muussa tapauksessa ne kääntävät kortit kuvapuoli alaspäin. Voittaja on se, jolla on eniten kortteja, kun kaikki kortit on otettu. Vähän samalla tavalla kuin pelit, se kenellä on eniten, voittaa.

Tämä peli on yksi parhaista tavoista tuoda sisäinen lapsesi esiin. Me kaikki olemme nuorempana pelanneet muistipelejä, joten tämä tuo varmasti esiin sinussa piilevän sisäisen lapsen.

Muistele lapsuuden muistoja

Menneisyyden muistojen tutkiminen voi myös auttaa sinua saamaan yhteyden sisäiseen lapseesi. Valokuvat ja muut muistoesineet voivat auttaa sinua pääsemään takaisin tunnetilaan, joka heijastuu menneisyyden kuvista ja sanoista, Egel selittää. Voit katsoa taaksepäin kokeilemalla toimintoja, kuten valokuva-albumien ja koulujen vuosikirjojen selaamista tai lapsuuden päiväkirjojen uudelleen lukemista. Jos vanhemmillasi, sisaruksillasi tai lapsuuden ystävilläsi on tarinoita kerrottavana, nämä muistelmat saattavat herättää tunteita ja muistoja, jotka olet kokonaan unohtanut.

Vietä aikaa tekemällä asioita, joista pidit ennen

Kun opit tuntemaan sisäisen lapsesi, mieti asioita, jotka ovat tuoneet sinulle iloa lapsuudessa. Ehkä pyöräilit purolle joka kesä parhaiden ystäviesi kanssa uimaan tai kalastamaan. Tai ehkä halusit viettää kesälomaa lukemalla isovanhempasi pölyisellä ullakolla. Ehkä vietit tuntikausia askartelun parissa tai rullaluistit kulmakauppaan välipalaa varten koulun jälkeen. Lapsena teit luultavasti paljon asioita vain huviksesi. Sinun ei tarvinnut tehdä niitä, halusit vain. Mutta sinun voi olla vaikea muistaa, milloin viimeksi teit jotain aikuiselämässäsi vain siksi, että se teki sinut onnelliseksi.

Luovat aktiviteetit, kuten väritys, piirtäminen tai maalaus, voivat myös auttaa. Kun annat aktiivisen mielesi levätä, tunteet, joita et yleensä ota huomioon, voivat ilmaantua taiteessasi sormenpäiden kautta. Jotkut näistä tunteista voivat liittyä haudattuihin tai unohdettuihin itsesi osiin, kuten sisäiseen lapseesi.

One thought on “Pelit, jotka auttavat sinua pitämään yhteyttä sisäiseen lapseesi

Comments are closed.